Logo Praktijk Pure

Een natuurlijk alternatief voor uw gezondheidsklachten!

Behandelingen

Een natuurgeneeskundige behandeling kan bestaan uit meerdere (onderstaande) behandelmethoden. Meestal combineer ik er twee of drie om een optimaal resultaat te behalen.

Fytotherapie - kruidengeneeskunde

Fytotherapie is een behandeling met geneeskrachtige kruiden. Het gebruik van planten voor onze gezondheid is een van de oudste vormen van geneeskunde. De laatste 100 jr zijn deze ervaringen wetenschappelijk onderbouwd.

De kracht van fytotherapie ligt in het vermogen om zwakke plekken, organen en/of lichaamsfuncties te versterken en het lichaam van belastende stoffen te ontdoen.

 

Enkele bekende gebruikte kruiden zijn echinacea, kamille, lavendel, venkel, tijm, paardenbloem en smalle weegbree.

 

Geneeskrachtige kruiden kunnen in verschillende vormen worden ingenomen en zijn gemakkelijk in gebruik. Ik werk over het algemeen met tincturen (druppels) en theeën. Aan de hand van de natuurgeneeskundige diagnose maak ik altijd een kruidenrecept op maat.

 

Klik hier voor ervaringsverhalen

Bachbloesems

Bachbloesemtherapie is een geneeswijze die ontwikkeld is door Dr. Edward Bach, een Engelse arts, homeopaat en bacterioloog.  Er zijn 38 individuele remedies die helpen emoties weer in balans te brengen.

 

We hebben allemaal wel eens te maken met angsten, onzekerheid, verdriet, eenzaamheid, piekeren, neerslachtigheid, schuldgevoelens, stress, boosheid of overbezorgdheid. Het kan moeilijk zijn om hiermee om te gaan, zowel voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. De Bachbloesems zorgen voor herstel van het innerlijk evenwicht en meer rust.

 

Ter ondersteuning van de behandeling zet ik regelmatig bachbloesems in. Ik maak altijd een persoonlijke mix afgestemd op jouw situatie en/of gemoedstoestand.

 

Bachbloesems kunnen naast een regulier medische of andere behandeling (bijv. fytotherapie) worden ingezet. Ze zijn eenvoudig en veilig in gebruik en hebben geen interacties met geneesmiddelen. Sinds 2013 werk ik met de bachbloesems en ik heb zeer mooie resultaten gezien bij zowel volwassenen als bij (kleine) kinderen.

 

Klik hier voor ervaringsverhalen

De Bachdruppels kunnen net dat zetje in de rug geven om:

•  steviger in je schoenen te komen staan door vergroting van zelfvertrouwen

•  te leren kiezen/ keuzes maken

•  voor jezelf te leren opkomen en nee durven zeggen

•  met vertrouwen de wereld te verkennen (zonder aan moeders been vast te klampen)

•  minder overweldigd te worden door prikkels en angsten van allerlei aard

  (licht en geluid, faalangst, verlatingsangst, angst voor het donker, spinnen etc.)

•  beter om te kunnen gaan met een nieuwe situatie

  (nieuwe school, nieuw broertje/zusje, verhuizing, andere baan etc.)

•  minder te piekeren en malen

•  beter naar je lichaam te luisteren en je grenzen te bewaken

•  van vermoeidheid af te komen

•  hyperactiviteit te verminderen

•  beter te kunnen focussen en concentreren

•  onverklaarbare sombere stemmingen te verdrijven

•  ingrijpende gebeurtenissen te verwerken

•  trouw aan jezelf te blijven en je eigen levenspad te bewandelen.

 

Voedingsadviezen

Voeding heeft een grote invloed op onze gezondheid. Ons lichaam heeft voldoende  en juiste voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Tevens is het van even groot belang dat onze spijsvertering de voedingstoffen goed verteert en ook kan opnemen. En daar schort het nogal eens aan, zonder dat we het zelf weten.

 

Verkeerde voeding daarentegen kan het opname- en verteringsproces nadelig beïnvloeden en op termijn tot klachten leiden, zoals prikkelbare darmen, overgevoeligheden, overgewicht, ontstekingen of eczeem. Over het algemeen bevat onze voeding teveel zout, (verborgen) suikers en verzadigde vetten.

 

Maatwerk

Ieder lichaam is anders. Wat gezonde voeding is voor de één (bijv. rauwkost en fruit), kan belastend zijn voor de ander. Daarom is een individuele aanpak noodzakelijk. Ik geef natuurvoedingsadviezen op maat, gebaseerd op jouw fysieke gesteldheid en persoonlijke situatie.

Lichaamsgerichte behandelingen

Een lichaamsgerichte behandeling kan het herstelproces positief ondersteunen. Afhankelijk van de klacht en altijd in overleg met jou kan dit onderdeel uitmaken van de natuurgeneeskundige behandeling. Enkele voorbeelden hiervan zijn: massage van reflexgebieden (voeten of rug), cupping, leverpakking, keelwikkel, borstwikkel, oorkaars, basische baden, oliespoelingen, lymfedriehoekmassage en buikmassage.

 

Ook geef ik regelmatig lichaamsgerichte adviezen mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Massages

Ook voor pure ontspanning kan je in mijn praktijk terecht. In een sfeervolle ruimte met rustgevende achtergrond muziek sta jij centraal en staat de tijd even stil. Lekker ontspannen en je hoofd leegmaken. Even puur “zijn” in je lijf. Ik bied naar keuze verschillende ontspanningsmassages aan, waaronder gezichtsmassage, voetmassage, schouder-nek –rugmassage en buikmassage. Kom het zelf ervaren!

Logo Praktijk Pure

info@praktijkpure.nl  www.praktijkpure.nl  +31 6 18 21 47 21

 

© Copyright 2021 Praktijk Pure. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden - Privacy Verklaring - Sitemap