Een natuurlijk alternatief voor uw gezondheidsklachten!

Praktijkregels

ten tijde van Corona

Natuurgeneeskundig praktijk Pure

Na de versoepeling van de Corona maatregelen, is het mogelijk om u weer in mijn praktijk te ontvangen vanaf woensdag 13 mei 2020. Aangezien het Coronavirus nog steeds actief is, zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde gedragsregels opgesteld voor uw en mijn veiligheid. Ik hanteer de volgende regels in mijn praktijk:

 

• Bij binnenkomst en vertrek worden er geen handen gegeven. We houden afstand.

 

• Na binnenkomst staat er handgel om de handen te reinigen of  kunt u handschoentjes pakken als u wilt en doorlopen we een aantal vragen (Triage) om te kijken of behandelen veilig is.

 

• Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen.

U wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken (verkoudheid kan ook met hooikoorts te maken hebben bijvoorbeeld). Tot nader order worden deze annuleringen u, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.

 

• Het toilet wordt zo min mogelijk gebruikt.

 

• Neemt u zo min mogelijk spullen mee en stopt u uw spullen die noodzakelijk zijn, weg in uw tas of jaszak;

 

• Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep;

 

• Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raakt u zo min mogelijk aan in de praktijk;

• Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,2 meter afstand en fysiek contact wordt tot een minimum beperkt;

 

• Bij de metingen (bloeddruk, tailleomvang etc.) ten behoeve van het Cure4Life programma worden beschermingsmiddelen gedragen, dit geldt ook bij het maken van irisfoto’s tijdens het intakegesprek van praktijk Pure.

 

• Indien u zich niet prettig of angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch consult uiteraard ook mogelijk. Graag dit even van te voren doorgeven via app of mail.

 

Bij het verzetten van een afspraak, er graag zelf voor zorgdragen dat er een nieuwe afspraak wordt ingepland.

 

Zelfzorg tijdens CORONA

 

Het zijn voor iedereen spannende en ingrijpende tijden met het heersende Corona virus, wat ons letterlijk allemaal raakt. Een intelligente lock down met thuiswerken, home schooling, social distancing en zoveel mogelijk binnen blijven. Ons leventje wordt ineens heel klein.

 

Een ieder reageert anders in tijden van deze crisis. De een wordt passief en somberder, of raakt sneller geïrriteerd, de ander komt in actie en krijgt creatieve ideeën om ermee om te gaan en weer een ander heeft overal niet zoveel last van en vindt de ontstane rust eigenlijk ook wel fijn. Hoe je het persoonlijk ook ervaart, zelfzorg is in deze tijd heel belangrijk!

 

Dat is ook de aanleiding geweest om dit stuk te schrijven. We weten allemaal dat het belangrijk is om onze weerstand op peil te houden, daar is in de media genoeg aandacht voor geweest. Dit kan door gezonde (vers bereide) voeding (veel groenten en fruit), genoeg te rusten/ slapen en elke dag minimaal een half uur te bewegen. Maar ook proberen de rust te bewaren en niet in paniek te raken, want stress ondermijnt ons immuunsysteem!

 

Waar naar mijn idee geen of (te) weinig aandacht voor is geweest, is om mensen tools te geven om zichzelf te ondersteunen. Want wat als je toch een van de eerste signalen krijgt, zoals keelpijn of hoesten? Of als je erg veel last hebt van angsten…. Kan je meer doen dan alleen thuis afwachten? Mijn antwoord is volmondig JA! Vanuit de natuurgeneeskunde zijn er meerdere manieren om ons lichaam bij dergelijke acute klachten te ondersteunen, met natuurlijke middelen en methoden wel te verstaan.  Hierbij een kleine greep uit de mogelijkheden:

 

- Preventie: etherische olie van de grove den (pinus sylvestris) branden, dit zuivert de lucht. Koken met knoflook, ui, cayennepeper en gember. Koude voedingsmiddelen en dranken vermijden. Meer tips:

 

- Angsten/ paniek: Bach Rescue remedy kalmeert en ontspant wanneer je uit je doen bent. Rescue night voor als je niet kunt slapen door malende gedachten. Beide verkrijgbaar bij Etos en Holland &Barret. Melisse en Kamille thee werken ook ontspannend.

 

- (beginnende)Verkoudheid; stomen met eucalyptus, een gesnipperde ui bij het bed (zorgt voor lucht en desinfectie), Vlier of Lindebloesemthee, extra vit. C (sinaasappels, citroenen, broccoli, paprika, kiwi etc.) en weerstandsverhogende kruiden als Echinacea zijn ook helpend., Echinacea van Dr. Vogel, verse gemberthee.

 

- Keelpijn; 3x p.d. gorgelen met salie of kamillethee (10 min. laten trekken, verse kruid of in theevorm), 2x p.d. een keelwikkel (op te vragen bij ondergetekende) waarmee het lichaam wordt aangezet de ziekteverwekker lokaal in de keel te bestrijden. Simpel en effectief!

 

- Hoest: Thijmthee drinken (vers uit de tuin of supermarkt, 10 min. trekken) met honing, dit werkt antimicrobieel, verzacht de keel en helpt slijm oplossen. 3 koppen per dag

Verslijmende voedingsmiddelen (o.a. melk, room, suikers) vermijden.

 

- Longklachten; voor longversterkende kruiden raadpleeg een natuurgeneeskundig therapeut/ fytotherapeut (om constitutioneel behandeld te kunnen worden).

 

Als er nog aanvullende vragen mochten zijn, voel je vrij om contact met me op te nemen.

Voor nu: zorg goed voor jezelf en jouw naasten!

 

“Take care and stay healthy!”

 

Cindy Paudyal

Natuurgeneeskundige

 

Logo Praktijk Pure

info@praktijkpure.nl  www.praktijkpure.nl  +31 6 18 21 47 21

 

© Copyright 2021 Praktijk Pure. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden - Privacy Verklaring - Sitemap