Een natuurlijk alternatief voor uw gezondheidsklachten!

Fytotherapie Utrecht

Natuurgeneeskundig praktijk Pure

Phyton is het Griekse woord voor plant. Fytotherapie is een verzamelnaam voor die behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van planten/ kruiden. Dit kan in de vorm van theeën en tincturen, maar ook via voeding. Kruidengeneeskunde is zo oud als de mensheid zelf. Men wist vroeger precies welke plant werkte bij een bepaalde kwaal. Kruiden kunnen zowel preventief als curatief (genezend) werken.

 

De kracht van fytotherapie ligt in het feit dat kruiden het vermogen hebben om onze lichaamsfuncties en organen aan te sterken en te voeden en zo klachten te laten afnemen. En onze weerstand en energieniveau te laten toenemen. Bij praktijk Pure in Utrecht is het mogelijk om met fytotherapie behandeld te worden.

 

 

Een professionele fytotherapie behandeling in Utrecht

Met fytotherapie in Utrecht is het mogelijk om op een effectieve en veilige manier aan jouw gezondheid te werken. Een behandelingstraject start altijd met een uitgebreid intake gesprek, waarin alle gezondheidsaspecten en klachten in kaart wordt gebracht.

Vervolgens worden de mogelijkheden van fytotherapie, vaak in combinatie met Bachbloesems en leefstijladviezen, met je besproken. Bij het inzetten van kruiden, wordt altijd rekening gehouden met reguliere behandelingen en medicatie, dit met het oog op evt. wisselwerkingen. Veiligheid en professionaliteit staat voorop bij praktijk Pure.

 

Unieke behandelingen voor ieder mens

Met fytotherapie kan een scala aan klachten worden behandeld op een succesvolle manier. Denk bijvoorbeeld aan stress gerelateerde klachten, menstruatie- en overgangsklachten, maag- en darmklachten (PDS),  luchtwegproblemen en gewrichtspijnen en andere veel voorkomende klachten. Maar ook klachten of pijnen waar men maar “mee moet leren leven”, omdat er geen medicijn voor is.

Maak kennis met een geheel natuurlijke geneeswijze waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de werkzame stoffen van planten. Veel van de middelen die binnen de fytotherapie worden aangewend hebben hun werking al ruimschoots bewezen.

 

Fytotherapie in Utrecht op maat

Fytotherapie is een holistische geneeswijze, waarbij  de gehele zieke mens centraal staat en behandeld wordt. Ik werk volgens de vier natuurkwaliteiten met als uitgangspunt dat ieder mens een eigen temperament heeft met sterkten en zwakten, maar ook een eigen unieke manier van ziek-zijn en herstel/ gezond worden.

Daarom stel ik in praktijk Pure altijd een fytotherapeutisch recept voor je samen, dat specifiek afgestemd is op jouw situatie. Uiteraard wordt er rekening gehouden met evt. medicatie, allergieën en persoonlijke voorkeuren. Zo kun je ook aanvullend kiezen voor de Bach Bloesem therapie en/of voeding- en leefstijladviezen in de praktijk in Utrecht.

 

Binnen de fytotherapie wordt gebruik gemaakt van bekende en minder bekende kruiden. Denk bijvoorbeeld aan melisse, kamille, valeriaan en thijm, maar ook passiebloem en longkruid. Ervaar hoe kruiden je kunnen helpen bij jouw klachten en maak kennis met de moderne behandelingen vanuit de fytotherapie. Hier hebben velen baat bij. Veelal worden klachten sterk verminderd en de totale gezondheid verbeterd, zodat men weer optimaal kan genieten van het leven.

 

 

 

 

Logo Praktijk Pure

info@praktijkpure.nl  www.praktijkpure.nl  +31 6 18 21 47 21

 

© Copyright 2023 Praktijk Pure. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden - Privacy Verklaring - Sitemap